Vişne Soslu Yumuşacık Kek Tarifi

Sürpriz misafirler ve aniden gelen tatlı krizleri için kolayca hazırlayabileceğiniz vişne soslu kek tarifimiz tam size göre. Hem şık sunumu hem de lezzetiyle gönülleri fethedecek tarifimizi hemen deneyebilirsiniz.

İçindekiler:

– 3 yumurta

– 1 su bardağı toz şeker

– 1 su bardağı süt

– 1 su bardağı sıvı yağ

– 2 su bardağı un

– 1 paket kabartma tozu

– 1 paket vanilya

– 1 limon kabuğu rendesi

Kekin üzeri için:

– 1 paket krem şanti

– 1 su bardağı süt

Vişne Sosu için:

– 1 su bardağı çekirdekleri temizlenmiş vişne

– Yarım su bardağı su

– 1 yemek kaşığı nişasta

– 3 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

İlk olarak yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar English Home’un çırpıcıları ile karıştırılır.

Ardından süt ve sıvı yağ ilave edilip çırpmaya devam edilir.

Karışıma vanilya, kabartma tozu ve un eklenip karıştırılır. Son olarak kek hamurunun içerisine limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.

Yuvarlak kalıp yağlanarak kek harcı kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir ve fırından alınıp soğumaya bırakılır.

Krem şanti ile süt, mikser yardımı ile kıvam alıncaya kadar çırpılır ve buzdolabına kaldırılır.

Vişne sosu için gerekli olan malzemeler tavamıza konularak kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
Kıvam alan vişne sosu ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Bütün malzemeler soğuduktan sonra kek, English Home’un kek fanusuna alınır ve üzeri krem şanti ile kaplanır. Daha sonra üzerine vişne sosu ekleyerek kekinizi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz üzerini fıstık, badem veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

Hazırladığınız kekinizi English Home’un birbirinden güzel desenli pasta tabakları ve çay fincanları ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!