Tavada Kızarmış Ekşi Maya Dilimi Üzerinde Taze Kişnişli Tavuk

Sağlıklı ve pratik tariflerle mutfağınıza konuk oluyoruz. Çıtır çıtır ekşi maya ekmeğinin üstüne pratik ve bir o kadar da lezzetli tavuklu kişnişli bir karışım nasıl güzel olur değil mi?
Ödüllü şef Aydan Üstkanat, bu leziz tarifi English Home mutfağında senin için hazırladı!
Tarifimizde kullandığımız tüm mutfak parçalarına English Home mağazalarımızdan ve englishhome.com’dan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Malzemeler

4 dilim ekşi maya ekmek

200 gr tavuk eti (ızgara edilmiş veya haşlanmış)

1 olgun avokado

1 yemek kaşığı cheddar krem peynir

Tuz karabiber

2 salatalık turşusu

1 sap taze soğanın yeşil kısmı

1 yemek kaşığı hardal

2-3 yarı kurutulmuş domates

Tavuğu incecik keserek parçalayın bir kasede krem yenir, hardal, yeşil soğan, turşu, kurutulmuş domates ve kişnişle karıştırın.

Ekmek dilimlerini zeytinyağı gezdirdiğiniz tavada tek taraflı kızartın. Kızarmış tarafı üstte olacak şekilde servis tabağına koyup üzerine avokadoyu püre yapıp paylaştırın. Bu kısmı atlamayın çünkü üzerine koyulacak malzemeyi tutacak.

Tavuklu karışımı ekleyip üzerine biraz karabiber ve taze kişniş ekleyin servis edin.

Ödüllü şef Aydan Üstkanat, bu leziz tarifi English Home mutfağında sizler için hazırladı. Videomuzdan izleyebilirsiniz. 😋

No Comments

    Leave a Reply