Sanat Eserini Aratmayan Pastalar

Hem lezzetli hem orijinal… Dinara Kasko, Cedric Grolet, Jordi Roca gibi dünyanın en ünlü pasta şeflerinin ilham veren pastalarını incelediğimiz yazımızda alışılagelmişin dışında pasta fikirlerini ve eşsiz sunumlarını bulacaksınız. Sanat eserlerini aratmayacak bu sıra dışı pastaları incelerken yanınıza bol çikolatalı bir tatlı almanızı öneririz.

Basit kekler ve turtalar yaparak pastacılığa giriş yapmış ancak zamanla bu hobisini büyük bir tutkuya dönüştüren şefler özellikle 3D yazıcı ile hayalindeki pasta kalıplarını hazırlayarak pastanın tadı kadar görüntüsünün de çok önemli olduğunu gözler önüne sürüyor. Kübik, daire, üçgen gibi formları pasta kalıplarına taşıyan şefler minimal sunumları ile renkleri ön plana çıkarıyor.

Geometrik şekillerin çarpıcı renklerle birleştiği pastalardaki artistik bakış açısı sizi de şaşırtacak. Mesela dışarıdan bir meyveyi andıran fakat içerisinde büyük bir lezzet şöleni barındıran orijinal tatlılar, pastaların sadece tatlı değil acı ve ekşi de olabileceğini deneyimleten sürpriz tatlar, füzyon mutfağından esinlenilerek eklenen baharatlarla hazırlanan pastalar ise şefleri farklı kılan özelliklerin arasında yer alıyor.

İster minimal ister büyük formlarda hazırlanan pastaların her katında ayrı bir renk, her katında ayrı bir lezzet barınıyor. Heykel şeklinde meyveler, canlı renklerde hazırlanan şekerlemelerin içerisindeki yumuşacık çikolata dolgusu veya şeffaf bir küpün içerisindeki gün batımını andıran karamel sos… Michelin yıldızlı şefleri bu derece farklı kılan ise bitmek bilmeyen yenilikçi bakış açıları ve dâhiyane fikirleri.

Sizler de dünyaca ünlü pasta şeflerinin hazırladığı bu eşsiz tatlılardan ilham alarak sevdiklerinize yeni ve farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz. Birbirinden şık ürünlerimizin de eşliği ile siz de tatlılarınızı bir sanat eseri gibi servis edebilirsiniz. Ürünlerimizi keşfetmek için sizi mağazalarımıza ve www.englishhome.com’a bekliyoruz.