Bebek Enginarlı Limonlu TortellIni Formaggi

English Home Florya Cadde mağazamızın mutfağında bir araya geldiğimiz Ödüllü Şef Aydan Üstkanat’ın ilk kez bizler için denediği bu Bebek Enginarlı Limonlu Tortellini Formaggi tarifi favoriniz olacak! 👩🏻‍🍳
Tarifimizde kullandığımız tüm mutfak parçalarına English Home mağazalarımızdan ve englishhome.com’dan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Malzemeler

200 gram tortellini Formaggi (veya istediğiniz bir tortellini ya da mantı)

1 kase enginar kalbi (önceden haşlanmış, yaklaşık 250 gram)

½ limon

50 ml çiğ krema

100 gr labne peyniri

50 gr çedar krem peyniri

Yarım kase parmesan rendesi

Taze kekik, tuz

Çeyrek su bardağı makarna haşlama suyu

1 yemek kaşığı un

Zeytinyağı

Makarnayı kaynar  ve içine biraz tuz atılmış suya atın haşlayın. Bu arada bir tavada boydan ikiye kesilmiş enginarları zeytinyağında çevirin limon suyu sıkın 1-2 dakika üzerine içine bir kasede çırpılmış diğer tüm malzemeyi ekleyin, haşlanan tortellini de ekleyip servis tabağına alın, üzerine limon kabuğu rendeleyip parmesan peyniri ve taze kekik ekleyin sıcak olarak servis edin.

Ödüllü şef Aydan Üstkanat, bu leziz tarifi English Home mutfağında sizler için hazırladı. Videomuzdan izleyebilirsiniz. 😋

No Comments

    Leave a Reply