Eklektik Dekorasyon Stili

Bağımsız eşyaların harmonisini seven, farklı tarzdaki objeleri ve mobilyaları yaşam alanlarına yansıtmaktan çekinmeyenlerin inceleyeceği stillerin başında “Eklektik Dekorasyon” geliyor.  Farklı stillere ait olan aksesuarların, desenlerin ve kumaşların bir araya getirilmesi ile oluşturulan bu stil, bohem tarzına benzemesiyle de son dönemlerde dikkat çekiyor.

Dekorasyon anlamında özgür bırakan ve kuralsız olan eklektik stilin uygulanmasında; büyük&küçük aksesuarlar, karışık motifler, sıra dışı objeler, farklı tarzlara ait mobilya ve aksesuarlar, uyumsuz renkler ve vintage parçalardan yararlanılması gerekiyor. English Home’un birbirinden farklı dekoratif objeleri, bibloları ve daha birçok ürünü ile bu stili evinize yansıtmaya başlayabilirsiniz. Eklektik stilin oluşturulmasında renk kontrastlarından yararlanmak da en büyük kurtarıcılardan biri olacak. Örneğin; yeşil ile kırmızı vintage tarzı bir objeyi birbirine yakın dekore etmek farklı bir atmosfer oluşturmanızı sağlayacak. Bu stildeki en büyük amaç, uyumsuz parçalardan bir harman oluşturulması ve farklı tarzların bir arada kullanılmasıdır; saten & keten kumaş veya metal & ahşap masaların birleştirilmesi bunlara örnektir.

Eklektik stilde, özgürlük ve sınırsızlık baskın olmasına rağmen seçilen parçaların birbiri ile boyutsal olarak bir uyum yakalaması gerekir. Örneğin; yemek masası için farklı renk ve tarzlarda sandalyeleri seçseniz dahi çok fazla karışıklık yaratmamak adına aynı boyutta olmasına özen gösterebilirsiniz. Eşyaların birbirine olan simetrisi, aksesuarlardaki simetrik ölçü de dikkate alınması gereken önemli noktalardandır.

Eklektik stil, yaşam alanınıza uygularken zorlanmayacağınız ve gündelik kullanımlar için oldukça rahat bir dekorasyon tarzıdır. En önemli noktalardan biri de dekore edilecek bölümde sıra dışı ve dikkat çekici bir yeri oluşturmanızdır. Örneğin; salonda kullanacağınız renkli kırlentler veya halı&kilimler mekanınıza farklı bir görünüm kazandıracaktır. Petrol mavisi duvarlar ya da odanın bir bölümünün farklı duvar kağıtları ile dekore edilmesi dikkatleri üstüne toplayacaktır. Keskin köşeleri olan orta sehbanızı, yanında yuvarlak bir mobilya ile dengeleyebilirsiniz.

Hayal gücünüzü ve kişiliğinizi göstereceğiniz güzel bir duvar galerisi  oluşturmak da bu stilin önemli parçalarından biri. Aynı zamanda basit bir duvarın, mekanınıza hareket katmasını da sağlamış olursunuz. İlginç ve farklı tarzdaki sanat eserlerini, görsel mesafe payı bırakarak istediğiniz gibi asabilirsiniz. Tabloları; aynı temaya ait farklı renk seçenekleri ile tercih edebileceğiniz gibi manzara, portre, sürrealist, yağlı boya gibi türlerle gruplayarak da birleştirebilirsiniz.

Kişisel tasarım tarzının yansıtıldığı eklektik stilde; uyulması gereken  kurallar ve belirli bir mobilya stili olmaması işinizi kolaylaştıracaktır. Farklı tasarımları, dokuları ve stilleri istediğiniz gibi karıştırabilir, kendi zevkinizi dilediğiniz gibi evinize yansıtabilirsiniz!

Dekorasyonunuza yardımcı olacak ürünlerimizi keşfetmeniz için sizleri mağazalarımıza ve www.englishhome.com sitemize bekliyoruz.