Avrupa’da Gezilecek Yerler

Avrupa şehirleri, seyahat deyince akla ile gelen yerlerden oluyor. Farklı kültürleri tanımak, değişik yemekler tatmak ve yeni anılar biriktirmek için en ideal seyahat rotaları arasında yer alan şehirleri, her sene birçok kişi ziyaret ediyor.

Bu yazımızda etkileyici mimari yapıları, doğal güzellikleri, müzeleri, sanat galerileri ve hareketli yaşantısıyla keşfetmeye değecek Avrupa şehir rehberini hazırladık.

Londra, İngiltere

Farklı kültür ve etnik grupların bir arada uyum içerisinde yaşadığı Londra; Thames Nehri’nin ikiye böldüğü, her köşesinde doğal güzelliklerinin bulunduğu göz kamaştırı bir şehir. En çok ziyaret edilen noktaları arasında Parlemento Binası, Tower Bride, Tower of London, Buckingham Sarayı, Trafalgar Meydanı ve London Eye bulunuyor.

Özellikle kızarmış ekmek, tereyağı, farklı reçeller, jambon, fırında tatlı kuru fasulye, kızarmış mantar gibi yiyecekler ve sütlü çayı ile zengin bir kahvaltı mutfağı bulunuyor. Çok sayıda çeşidi bulunan gevrek de, sütle tüketilerek kahvaltı menüsünde bolca yer alıyor. Meşhur 5 çayı da İngiltere kültüründe olmazsa olmazlardan. Çayla birlikte ince dilimli yumurtalı, domatesli sandviçler, kuru pasta veya kek ikram ediliyor. İngiltere’nin akşam yemeği de en az kahvaltısı kadar zengindir. İskoç usulü füme sombalığı, tereyağda baharatlarla kızartılıp toprak kaplarda bekletilmiş karides, Yorkshire pudingi en sevilen seçeneklerdendir.

Paris, Fransa

Romantizmin başkenti olarak bilinen Paris, her sene en çok yabancı ziyaretçi ağırlayan şehirlerden biri. Seine Nehri üzerine kurulu şehir, meşhur Eyfel Kulesi, hem çocukların hem yetişkinlerin gözde mekanı Disneyland, ünlü Louvre Müzesi, lüks mağazaların sıralandığı Champs-Élysées (Şanzelize), Victor Hugo’nun Notre Dame’ın Kamburu adlı eserine konu olan Notre Dame Katedrali gibi görülmeye değer yerleriyle yeni bir yolculuğa başlamak için en iyi seçeneklerden.

Paris, gastrominin başkenti olarak uluslararası bir üne sahiptir. Seyehat severlerin ister dünya mutfağından ister yerel mutfaklardan lezzetleri tatma şansı bulunuyor. En ünlü yiyeceklerinden olan Brie ve Camembert peynirleri damak zevkinizi zenginleştirecek bir deneyim sunuyor. Fransızlar’ın en çok tükettiği lezzetler arasında kruvasan ve yanında kahve, baget ekmeği, kaz cigeri ve krem brule de önemli tatlardandır. Paris’te en yaygın tüketilen yemekler arasında yer alan nohuttan yapılan falafeli de denemenizi tavsiye ederiz.

Roma, İtalya

Dünyanın merkezi olmayı başarmış şehirlerden birisi olan Roma, tarihi geçmişi, Rönesans başyapıtları, modern mimarı ve yapıları, her birinin ahenk içerisinde olduğu, tarih kokan sokaklarıyla turistlerin gözde şehirlerden. Dünyanın en büyük arenası olan Kolezyum, birçok tapınak ve idari yapının bulunduğu Roma Forumu, farklı mimarı tarzlar ile tasarlanmış Santa Maria Maggiore Bazilikası ve en ünlü yapılarından Trevi Çeşmesi daha yaygın olarak bilinen ismi ile Aşk Çeşmesi de mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Roma mutfağı ile de oldukça zengindir. Şehirde dünyaca ünlü İtalyan mutfağının en güzel örneklerini sergileyen çeşitli restoran ve cafeler yer almaktadır. En ünlü yemeklerinden olan makarna ve pizzaları turistlerin en çok tercih ettiği yiyeceklerden. Ülkenin en meşhur tatlıları ise tiramusu, panna cotta ve Roma dondurması olan Gelato’dur.

Prag, Çek Cumhuriyeti

Avrupa’nın en cazip ve romantik şehri Prag, görülmesi gereken yerler açısından oldukça zengindir. Tarihsel ve sanatsal zenginliklerinin bol olduğu şehrin herhangi bir sokağında bile hayran kalınacak güzellikler görmek mümkün. Prag mimarisi, ambiansı ve tarihiyle büyülü bir dünyaya çıkmış gibi hissetmeye başlayacağınız bir şehir. Old Town Meydanı, Astronomik Saat Kulesi, Karl Kulesi, Aziz Vitus Katedrali ve Prag Kalesi mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Prag, mutfak olarak çok ünlü bir şehir kabul edilmese de şehirdeki restoranlarda Çeklere ait özel lezzetler bulunduğu gibi dünya mutfaklarından lezzetler de bulunmaktadır. En az İtalya’daki kadar güzel bir pizza ya da Viyana’daki gibi lezzetli bir şinitzel yiyebilirsiniz. Geleneksel menüler genellikle çorba ile başlayıp et içeren ana yemeklerden oluşmaktadır. Prag mutfağında tatlıların da önemli bir yeri vardır. Trdelnik isimli hamurlu tatlı en geleneksel tatlılarındandır. Palacinky isimli krepler özellikle festival zamanları en sık tercih edilen