Yabani Pirinçli Sarımsaklı Kestane Mantarı

Ödüllü Şef Aydan Üstkanat ile Florya Cadde mağazamızda bir araya geldik. Birlikte lezzetli üstelik kalorisiz Yabani Pirinçli Sarımsaklı Kestane Mantarı hazırladık. Bu lezzete gelin birlikte ortak olalım. 😋
Tarifimizde kullandığımız tüm mutfak parçalarına English Home mağazalarımızdan ve englishhome.com’dan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Malzemeler

Pilav için;

1,5 su bardağı yabani pirinç

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Mantar için;

1 kase kestane mantarı (yaklaşık 200 gram)

1 kase istiridye mantarı (yaklaşık 250 gram)

Taze soğan

Sarımsak

Zeytinyağı

Soya sosu, karabiber ve tuz

Serviste;

Yeşil soğan veya pırasa mikro yeşili

Pirinci yıkayıp süzün. Pilav tenceresine yağı koyup ısıtın, pirinci ilave edip 2-3 dakika kavurun. 2 ⅔ su bardağı suyu ekleyip tuzunu atın karıştırıp kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek daha sonra 20 dakika çok kısık ateşte pişirin.

Diğer tarafta mantarları temizleyip irice doğrayın, soğanı temizleyin ve 3-4 santim uzunluğunda kesin. Tavaya yağı koyup ısınınca mantarları atın 2-3 dakika çevirip kapağını kapatın kısık orta ateşte suyunu salıp 5 dakika pişirin. Kapağını açın soğan ve sarımsağı ekleyip yüksek ateşte 4 dakika soteleyin. Soya sosunu ve tuzu anıp karıştırın ocaktan alın. Pilavı taban yapın üzerine mantarı ekleyin. Pırasa veya soğan mikro yeşillerle servis edin.

Bu lezzetli ve hafif tarifi English Home mutfağından izleyebilirsiniz. 😋

No Comments

    Leave a Reply