Çikolata Mousse

Florya Cadde mağazamızda Ödüllü Şef Aydan Üstkanat ile tatlı krizlerini sonlandıracak, nefis bir tatlı hazırladık. Parmaklarınızı yiyeceğiniz bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. 😋
Tarifimizde kullandığımız tüm mutfak parçalarına English Home mağazalarımızdan ve englishhome.com’dan ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 😊

Malzemeler

6 adet 300 gram çikolata (ince doğranmış, bitter)

⅓ su bardağı (50 ml) tam yağlı süt

1 çorba kaşığı şeker (opsiyonel)

Bir tutam tuz

2 yumurta sarısı

3 yumurta beyazı

160 ml krema, soğuk

Orta boy bir karıştırma kabını, çırpma telini ve servis bardaklarını buzluğa alın. Çırpa işlemi öncesi mutlaka soğutun.

Benmaride çikolatayı sütle eritin. Şekeri ekleyip karışımı iyice ısıtın (kaynama noktasında ocaktan alın) Yumurta sarılarını çırpın kaynamış karışımı yumurta sarılarına azar azar dökerek tel çırpıcıyla çırpın. Sütü yavaş eklemezseniz yumurta sarıları aniden pişebilir, dikkat edin.

Ayrı bir karıştırma kabında yumurta beyazlarını benmari tenceresinde dokusu değişene kadar çırpın. Isınan yumurta akını benmariden alıp tuz ekleyin katılaşana kadar iyice çırpmaya devam edin. Yumurta beyazını üç seferde çikolatalı kaşırıma yedirin.

Soğuyan karıştırma kabına kremayı döküp akmayacak sertliğe gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, söndürmeden karıştırın. Buzdolabında soğuyan servis bardaklarına pay edin. Buzdolabında 3 gün tazeliğini koruyacaktır. Servisi çikolata rendesiyle yapın. Tüm detaylar Youtube videomuzda. 🥰

No Comments

    Leave a Reply