Bayrama Özel Tatlı Tarifleri

Bayramların sıcak yaz günlerine denk gelmesiyle hafif tatlılar daha çok tercih edilmeye başladı. Lezzetiyle diğer tatlıları geride bırakacak tatlı tariflerimizi sizler için hazırladık.

Bayram sofralarınızı daha da lezzetlendirecek tatlılar…

Vişne Soslu Cup

Malzemeler: Petibör bisküvi, 1 litre süt, 1 bardak un, 1 bardak şeker, 1 paket toz şanti, 1 paket vanilin

Vişne sosu için; 3 buçuk bardak vişne suyu, 1 paket vanilyalı puding

Yapılışı: Toz şanti ve vanilin hariç tüm malzemeler tencerede karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra toz şanti ve vanilin de eklenerek iyice karıştırılır. Tatlı cuplarına bisküviler ufalanarak eklenir ve üzerine hazırlanan krema konur. En son vişne sosu da üzerine dökülür. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı ikram edebilirsiniz.

Çilekli Magnolia

Malzemeler: 1 su bardağı toz şeker, 1 litre süt, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 adet yumurta sarısı, 1 paket toz vanilya, 1 paket süt kreması, 1 paket bebe bisküvisi, çilek

Yapılışı: Tencereye şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı konur. Yavaşça süt eklenerek çırpılır. Ocağa koyup topaklanmamasına dikkat ederek karıştırılır. Kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket krema ilave edilerek çırpılır. Rondodan geçirilen bisküviler küçük cuplara eklenir. Ardından hazırlanan muhallebi ve çilek istenildiği gibi cuplara konur. Kolay yapımı ile hem siz hem de sevdikleriniz bu tatlımızı çok beğeneceksiniz.

Kırmızı Meyveli Tart

Malzemeler:  3,5 su bardağı, 200 gr tereyağı, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta, kırmızı orman meyveleri, taze nane yaprakları
Kreması için: 3 su bardağı süt, 3 adet yumurta sarısı 3/4 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 adet çubuk vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Un, tereyağı ve toz şeker çırpılır. Ardından yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir. Hamur hazır olunca yağlı kağıdın üzerine koyulur ve üzerine bir tane daha yağlı kağıt eklenir. Merdane ile yuvarlak olacak şekilde açılır. Sonrasında tart kalıplarına hamur yayılır ve kenarları düzeltilir. Kalıptaki hamurun üzerine yağlı kağıt koyulur ve tart tabanının kabarmaması için çatal yardımı ile delikler açılır.

Tartın kremasını hazırlamak için; derin bir kapta yumurta sarıları, toz şeker ve mısır nişastası çırpılır. Soğuk süt ve vanilya özü tencerede kaynatılır. Çırpılmış yumurta sarıları, kaynamakta olan süt ile birlikte. Kısık ateşte koyu bir krema kıvamını alana kadar pişirilir. Hazırlanan krema soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir.

En son tartların üzerine krema eklenir. Üzerine orman meyveleri ve taze nane ekleyerek süsleyebilirsiniz. Dilerseniz pudra şekeri de ekleyerek sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Panna Cotta

Malzemeler: 250 ml süt, 250 ml krema, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet çubuk vanilya, 3 adet yaprak jelatin
Frambuaz sos için; 250 gr frambuaz, yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı: Süt, krema, şeker ve vanilya tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Yaprak jelatinler ayrı bir kapta soğuk suda çözdürülür. Kaynayan karışım ocaktan alınarak yaprak jelatinler içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Panna cotta harcı kaselere konarak buz dolabında 2-3 saat dondurulur. Frambuaz sos için; frambuaz ve şeker tencerede iyice kaynatılır. Tamamen püre haline geldiğinde soğumaya bırakılır. Hazırlanan karışımın üzerine eklenerek servis edilir.

Trileçe

Malzemeler: 5 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Sütlü sosu için; 3,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı toz şeker, 200 gr sıvı krema

Karamel sosu için; 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 200 gr sıvı krema

Üzeri için; 1 paket krem şanti

Yapılışı: Yumurta ve toz şeker bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip spatulayla karıştırılır. Karışım yağlı kağıt serili fırın kabına dökülür. 160°lik fırında 30 dk pişirilir. Trileçenin sütlü sosu için bir kapta süt, toz şeker ve sıvı krema çırpılıp buzdolabında bekletilir. Karamelli sosu için ise tavanın içine şeker eklenir ve orta ateşte sürekli karıştırılır. Açık bir renk alınca 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir ve yağın erimesi beklenir. Son olarak sıvı krema da eklenip kıvam alana kadar kısık ateşte kısa süre karıştırılarak pişirilir. Ilımış olan kek, ters çevrilip çatalla delikler açılır. Soğuk şerbet, kekin üzerine dökülür. 1 paket krem şantiden süslemek için biraz ayırıp kalanı kekin üzerine yayılır. Ilımış olan karamel sos, krem şantinin üzerine dökülür. Kek, ayrılan krem şanti ile süslenir ve kürdan yardımı ile şekil verilir. Buzdolabında bekledikten sonra tatlınız servise hazır hale gelir.